Ik help jouw team makkelijker samen te werken, waardoor jullie meer impact kunnen bereiken.

Doe gelijk mee: Tussendoortje

Met je team wil je resultaten boeken, impact maken. Samenwerken is daarvoor essentieel.

Soms gaat het samenwerken niet zo makkelijk,  is er gedoe in het team,  kost de samenwerking zoveel energie dat het het behalen van de doelen in de weg staat en is het werkplezier ver te zoeken.

Je baalt. Jullie hebben al zoveel geprobeerd om het vlot te trekken, maar het lijkt niet te werken.

Aandacht voor de team samenwerking

Juist waar mensen met een sterke drive werken om een verschil te maken, is het belangrijk de samenwerking voldoende aandacht te geven. Want in die samenwerking ligt de kracht om nog meer impact te bereiken. Om met nog meer plezier aan het werk te zijn.

Makkelijker, effectiever en met meer plezier samenwerken. Het kan!

Waaruit bestaat de teambegeleiding?

Gestoeld op de principes van waarderend faciliteren (appreciative inquiry) ga ik samen met je team een beeld schetsen waar jullie naartoe willen werken (de wensfocus). We kijken wat er al goed gaat en hoe we dat kunnen versterken/uitbreiden. En we brengen dat ook meteen in de praktijk, al doende leren dus.

Daarbij maak ik ook gebruik van de principes van verbindende communicatie: door ruimte te bieden aan de gevoelens en behoeften die er leven bij de teamleden, creƫer ik een sfeer waarin open en respectvol kan worden gepraat. Door de pijnpunten te benoemen en tegelijk ook vooruit te kijken, komt je team uit de impasse. Jullie kunnen je weer focussen op het boeken van resultaten met plezier!

Elk traject is maatwerk en sluit aan bij de behoeften van je team. Door mijn jarenlange werkervaring binnen goede doelen organisaties, ben ik bekend met jullie drive om een verschil te maken in de wereld. Daardoor kan ik me snel inwerken in jullie team-dynamiek en jullie helpen de behoeften te verwoorden en een aanpak voorstellen die goed bij het team past.

En verder?

Werk ik altijd met enthousiasme en energie, met een open houding en oog voor de specifieke vraag.

Teamdag of teambegeleidingstraject?

Veel trajecten beginnen met een teamdag. Soms is de vraag dusdanig dat je met een teamdag al zover op weg bent dat je met je team zelf de vervolgstappen kunt zetten. Soms is vervolgbegeleiding wenselijk. In de intake bespreken we wat er nodig is en welke stappen we gaan zetten.