Over mij

Als 16-jarige faciliteerde ik een groep 10-jarigen in het maken van een kerstspel. Ik luisterde naar de verhalen van de kinderen en stimuleerde hen dat om te zetten in een eigen kerstspel, met hun eigen (niet opgeschreven) woorden. Zo maakte ik mogelijk dat de verhalen en kwaliteiten van de kinderen tot uiting kwamen. In al mijn werk ga ik nog steeds uit van de aanwezige kwaliteiten en verhalen.

Als student Tropische Plantenteelt in Wageningen merkte ik vervolgens dat ik liever leerde door ervaringen dan door dikke boeken door te ploegen. Ervarend leren gebruik ik ook in mijn werk; we praten niet (te lang) over gewenste veranderingen, we gaan ze gelijk ervaren.

En in het begin van mijn werk-carrière ontdekte ik dat ik als jong broekje een prima technisch voorzitter kon zijn in teamvergaderingen die tot dan toe vooral gevuld waren door monologen van mijn teamleider. De facilitator/procesbegeleider in mij was geboren.

Ik ben een gedreven professional, een enthousiasmerende verbinder, iemand die energie uitstraalt en anderen meekrijgt in een andere manier van werken. Ik ben betrokken, integer, creatief en open in mijn communicatie.

Aidsfonds collega’s over mij

Door de jaren heen, heb ik veel ervaring opgebouwd in het faciliteren van bijeenkomsten, groot en klein, in het geven van trainingen en in het opzetten van participatieve processen. Daarbij kan ik bouwen op 25 jaar werken in heel diverse teams, zowel in Nederland, als in Afrika. Multiculturele samenwerking, multi-stakeholder samenwerking, landen-overstijgende samenwerking is mij allemaal niet vreemd. Ik kan daarbij prima schakelen tussen Engels en Nederlands.

In mijn laatste baan werd ik geprezen om mijn vermogen om mensen mee te krijgen in taaie trajecten, waar niemand zin in had. Met mijn positieve energie, humor en eenvoudige, niet-conventionele werkvormen krijg ik mensen (letterlijk) van hun plek. Ik zorg ervoor dat de eerste stappen van de gewenste verandering al in de eerste bijeenkomst in gang worden gezet.

Mijn ervaring in faciliteren en trainen heb ik aangevuld met verschillende trainingen in Verbindende Communicatie bij Ai-opener en met een opleiding tot basisfacilitator bij Youfacilitate.

En verder:

Ik heb tropische plantenteelt gestudeerd in Wageningen (afgestudeerd in gender issues in agriculture) en heb stage gelopen in Tanzania en Kenya. Ik heb mij bijna 25 jaar ingezet voor kinderen in Afrika en het Midden-Oosten, en heb in al die jaren heel veel bijzondere (project-) reizen mogen maken naar diverse landen. Ik ben getrouwd met Peet, heb een fijne zoon van 16 en hou van (moes-)tuinieren, koken, wandelen en vakanties in de natuur.

De naam door ’t hart

De naam van mijn bedrijf verwijst naar:

  • mijn aanpak: recht door het hart
  • het werk met mensen: zij zijn het hart van de organisatie én van de samenwerking. Ik werk graag voor organisaties en teams die willen werken aan hun samenwerking.
  • mensen die (willen) werken vanuit hun hart