Voor een evenement met vaart en impact

Doe gelijk mee: Tussendoortje

Je kent ze wel, de symposia, congressen en evenementen waar je de hele dag zit te luisteren. Aan het einde van de dag zit je hoofd vol en ben je uitgeblust. Bovendien zie je niet hoe je met wat je vandaag allemaal gehoord hebt, morgen aan de slag kunt gaan. Pfff… was dit nou waar je zo naar had uitgekeken?

Evenement met vaart en impact

Organiseer jij een evenement dan wil je na afloop niet horen dat het saai en langdradig was, toch? Je wilt dat er nog lang over jouw evenement wordt gepraat.  Dat mensen er met veel plezier op terugkijken en er met anderen over spreken. Je wilt met jouw evenement deelnemers handelingsperspectief geven, ze aanzetten tot echte verandering. Want die verandering is nodig in deze tijd van grote transities.

“We waren bezig om best een leuk event neer te zetten. Maar met Doortje als supergoeie avondvoorzitster werd het echt wat bijzonders. Zij heeft op een gegeven moment het programma gedraaid. En that’s were the magic happened… dat leverde het beslissende ingredient op waardoor we van een leuke avond naar een TOP-avond zijn gegaan.” – Hubrien Meijaard, Stan & Wende

Wat ik doe als dagvoorzitter in de voorbereiding

Als je mij inhuurt, dan is dat niet alleen voor de dag zelf. Ik ben graag betrokken in de voorbereiding. In een paar voorbereidende meetings, stellen we het programma op zodat het doel dat jullie voor ogen hebben ook echt bereikt gaat worden. Dat betekent dat we samen keuzes maken in hoe we het onderwerp voor het voetlicht gaan brengen, in de werkvormen en de afwisseling tussen de verschillende onderdelen. En hoe we de zaal gaan betrekken. Dat klinkt misschien wat ongemakkelijk als je denkt aan een groot evenement, maar ook dan is interactie echt mogelijk en draagt altijd bij aan meer energie en verbinding in de zaal én een beter inhoudelijk resultaat.

Naast het programma denk ik mee over de inrichting van de ruimte, de inzet van media en de catering. Want het is het totaalconcept dat uiteindelijk het resultaat bepaalt.

En mocht je evenement online zijn of hybride, ook dan kunnen we er een evenement met vaart en impact van maken!

Dagvoorzitter van jouw evenement

Op de dag zelf zorg ik ervoor dat er vaart en energie in het programma zit. Ik breng de zaal letterlijk en figuurlijk in beweging en zorg voor verbinding.  Daarbij introduceer ik de sprekers, de interactieve werkvormen en vat samen waar nodig. En ik zorg ervoor dat op het eind van het evenement de deelnemers naar huis gaan met concrete handvaten of actiepunten.  En niet onbelangrijk: ik let op de klok, zodat we op tijd beginnen en ook op tijd weer afsluiten.

Het resultaat?

Met mij als dagvoorzitter ziet je congres, symposium of evenement er zo uit:

  • Effectief: het doel wordt bereikt
  • Met vaart: we houden ons aan de tijd
  • Met energie: een afwisselend en zeker niet saai programma
  • Interactief en dus ontstaat er ook verbinding  
  • Concreet: deelnemers weten na afloop wat hen te doen staat

“Doortje navigated us to the result we were all hoping for: an engaging event that, although digital, celebrated the successes of the Her Choice programme, while focussing on human encounter and active exchange.” – Odilia van Maanen, Kinderpostzegels

De thema’s

Ik ben het liefst dagvoorzitter bij evenementen die willen bijdragen aan de grote transities die nodig zijn om de crises waar we mee te maken hebben het hoofd te bieden: de klimaatcrisis, de energiecrisis, de oorlogen, de ongelijke toegang tot basisvoorzieningen en daarmee de ongelijkheid in welvaart en welzijn, etc.

Door mijn werkervaring in internationale samenwerking en de aidsbestrijding ben ik o.a. thuis in de volgende thematieken: armoedebestrijding, hiv/aids, kinderen in bijzonder moeilijke omstandigheden, mensenrechten, gender, migratie, noodhulp, duurzame ontwikkeling en de SDGs.

Dichterbij huis ben ik vertrouwd met thema’s zoals duurzaamheid, milieu en natuur, (jeugd-)zorg, vluchtelingen en migranten, dak- en thuislozen, onderwijs, maatschappelijk bewust ondernemen.

Staat jouw thema er niet tussen? Door mijn brede ervaring kan ik mij snel inwerken in jouw specifieke thema.

“Het programma zat strak, en goed in elkaar. Perfect! met humor, afwisseling en goede content.” – Marlene Overdijk, PUM Netherlands senior experts

Heb je een dagvoorzitter nodig?

Neem vrijblijvend contact met me op, dan bespreken we of ik jullie verder kan helpen.