Facilitator & dagvoorzitter

  • Heb je het idee dat vergaderingen in jouw organisatie makkelijker en effectiever kunnen?
  • Zoek je iemand die met energie en vaart een congres of symposium faciliteert?

Vaak zien mensen vergaderingen als een must, en gaan ze er met tegenzin heen. Ze vinden de vergadering saai, overbodig, tijdverspilling, noodzakelijk kwaad. Dat hoeft niet!

Met hele kleine aanpassingen is het vaak al mogelijk om meer vaart in je vergadering of meeting te krijgen, om het eigenaarschap en daarmee ook het plezier bij de deelnemers te leggen en om de vergaderingen strategischer te gebruiken.

Ik heb veel ervaring in het faciliteren van bijeenkomsten, groot en klein. Ik werk met positieve energie, humor en eenvoudige en effectieve werkvormen. Als groep kom je, letterlijk en figuurlijk, in beweging, en zet je de eerste stappen van de gewenste verandering al in de eerste bijeenkomst.

Dagvoorzitter

Ook je congres, symposium of ander event krijgt meer vaart en effect door actieve werkvormen. Ik denk graag mee met de structuur en vormgeving van je event zodat de deelnemers met plezier aan het werk gaan en je het optimale effect bereikt.

Als dagvoorzitter is het handig om bekend te zijn met het thema van de dag. Door mijn werk in ontwikkelingssamenwerking ben ik thuis in de volgende thematieken: armoedebestrijding, hiv/aids, kinderen in bijzonder moeilijke omstandigheden, mensenrechten, gender, migratie, noodhulp, duurzame ontwikkeling. Mijn interesses in het Nederlandse werkveld liggen bij duurzaamheid, milieu en natuur; (jeugd-)zorg; vluchtelingen en migranten; dak- en thuislozen; onderwijs; maatschappelijk bewust ondernemen.

Advies & training in faciliteren

  • Wil je advies hoe het beste een meeting, congres of vergadering op te zetten en te faciliteren?
  • Of wil je je team trainen in makkelijker en effectiever vergaderen?

Naast dat je mij kunt inhuren als facilitator of dagvoorzitter, kan ik je adviseren over faciliteren. Ik kan met je meedenken over het programma en de werkvormen van je meeting, en je de tools geven om die zelf te faciliteren en je daarin ook begeleiden (van een afstand).

Ook kan ik trainingen op maat verzorgen in je team en jullie de tools geven om voortaan makkelijker en effectiever te vergaderen.

Laat me weten wat je nodig hebt, en dan bespreken we wat ik voor jullie kan betekenen.