Geluk(t)?!

Op je levenspad zet je heel veel kleine stappen en af en toe een grote stap. Drie jaar geleden zette ik zo’n grote stap, ik zegde mijn baan op en startte mijn eigen bedrijf. Best spannend: zou het gaan lukken? Zou ik het leuk vinden en aan kunnen? En niet onbelangrijk, zou ik ervan kunnen leven?

Nu, aan het begin van 2022, kijk ik terug op die drie jaar en tegelijkertijd ook vooruit! Wat een bijzondere jaren waren dit, ik ben ontzettend blij dat ik die stap heb gezet!

Terugblik op de afgelopen drie jaar

Ik heb zoveel geleerd, zoveel verschillende dingen gedaan, met zoveel fijne mensen samengewerkt. Waar te beginnen?
Om overzicht te krijgen, zette ik al mijn uitgevoerde opdrachten op een rij en kwam tot een heel diverse lijst van teamdagen, trainingen verbindende communicatie, werkplezier workshops, verandertrajecten en heel veel verschillende faciliteer-opdrachten. Stuk voor stuk bijzondere opdrachten, samen met mensen die met hart en ziel zich inzetten voor hun werk in organisaties met een missie voor een mooiere wereld. Al die opdrachten gaven me stuk voor stuk energie! En wat een lovende woorden ontving ik van mijn klanten, soms werd ik er verlegen van. Gelukkig werden ook verbeterpunten teruggeven, waar ik mee aan de slag ging.

Dat brengt me bij het lijstje ‘wat heb ik geleerd’:

 • Persoonlijk leiderschap –  als zelfstandige kwam ik mezelf meer tegen dan voorheen en leerde ik mezelf ‘managen’ op een verbindende manier, dus rekening houdend met verschillende behoeften (dus niet alleen op productiviteit, maar ook op werkplezier en werk-privé-balans)  😉
 • Ondernemerschap, o.a. met de training Lanceer je Bedrijf van de Zakelijke Succesacademie van Bart van de Belt; ik leerde denken én handelen als ondernemer!
 • Werken met online tools – mede als gevolg van de ondernemerschapstraining heb ik mezelf heel veel online tools aangeleerd, waaronder Zoom, Teams, Miro, Canva, Mentimeter, Padlet en Laposta.
 • Waarderend faciliteren – ik volgde een 2-daagse training bij Arjan van Vembde en dat leverde me een hele waardevolle aanvulling op mijn faciliteerskills.
 • Online meetings – toen het thuiswerken kwam heb ik me verdiept in hoe je online net zulke energieke en interactieve meetings kunt  faciliteren als op locatie en mede daardoor geen omzet misgelopen afgelopen 2 jaar
 • Teamcoaching – ik deed het al, maar leer het nu NOG beter te doen in de opleiding Leer Teamcoachen van Floor Daver.
 • Samenwerken – En last but not least: ik herontdekte dat ik het beste functioneer in samenwerking met anderen. Practice what your preach, zeg maar.

Een leven lang leren, dat breng ik graag in de praktijk!

Een mooiere wereld

Mijn hele werkende leven heb ik geprobeerd bij te dragen aan een duurzame, inclusieve en gezonde wereld. En ook als zelfstandige staat dit nog steeds voorop. Daarom werk ik  ook het liefst voor/met goede doelen organisaties én purpose-gedreven bedrijven.
Vanaf het begin van mijn bedrijf is mijn missie geweest om verbinding te faciliteren in teams, in organisaties, in samenwerkingsverbanden. En dat is het nog steeds. Door teams te helpen makkelijker en met meer plezier samen te werken, kunnen zij meer impact maken. Wil je meer weten over mij en mijn WHY, lees dan hier verder.

Met positieve energie, enthousiasme, open communicatie en mijn authentieke aanpak creëer ik meer gemak en plezier in samenwerken én draagvlak voor veranderingen.

Mijn focus in 2022

Ga ik dingen anders doen in 2022? Mijn focus verleggen?
In grote lijnen blijf ik doen wat ik deed en mijn missie blijft zeker overeind.
Toch ga ik proberen me dit jaar meer te focussen op:

 • Teamcoaching/-begeleiding: teams begeleiden in hun ontwikkeling en in de onderlinge verbinding
 • Werkplezier: workshops en trajecten werkplezier faciliteren voor teams
 • Faciliteren: grote en kleine meetings, online/hybride/op locatie, liefst bijdragend aan ‘de nieuwe economie’.

En wat ga ik verder doen?

 • (beter) zorgen voor mijn eigen werkplezier en dus o.a. zorgen voor een goede balans tussen online en op locatie werken
 • meer blogs schrijven  en zo mijn kennis delen met meer mensen
 • mijn netwerk onderhouden en uitbreiden
 • veel wandelen – wandel je een keertje mee?
 • en als altijd zorgdragen voor een goede energiebalans (mijn persoonlijke missie zeg maar).

Wie jarig is trakteert

Drie jaar ondernemerschap én ja, ik kan ervan leven en ja, ik vind het leuk.
Dus: tijd voor een feestje! 🎈🎈🎈
En dat feestje bestaat uit drie gratis online inspiratiesessies: feestelijke Tussendoortjes!

Elke keer is er een onderwerp, altijd gelieerd aan mijn missie. In elk Tussendoortje ervaar je een stukje van mijn aanpak, ga je zelf aan de slag, kun je vragen stellen én je gaat naar huis met een paar praktische tips die je gelijk kunt gebruiken.

Meld je hier aan voor een feestelijk Tussendoortje.

Reflecteren met je team

Reflecteren, zoals ik deed, kun je natuurlijk ook met je team doen!
Eerder schreef ik een blog met daarin 3 werkvormen om samen met je team te reflecteren en die kunnen zowel online als offline. Lees hier dit blog.
Wil je een hele dag reflecteren met je team en zoek je naar een mooi programma, dan is het programma Wisselwerk misschien interessant voor jullie. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.