Grijp de kans om jullie samenwerking een stap verder te brengen in deze veranderende tijd

Heb je het idee dat jullie meer impact kunnen bereiken door op een andere manier samen te werken? Is de samenwerking na het lange thuiswerken sowieso toe aan een opfrisbeurt? Wil je dat ieder teamlid met plezier aan het werk is en optimaal bijdraagt aan de teamdoelstellingen? Waar wacht jouw team eigenlijk nog op? Grijp de kans om jullie samenwerking een stap verder te brengen en daarmee gelijk aan te laten sluiten bij de nieuwe tijd!

“In één dag zetten we de basis op de rit.”

Ga er mee aan de slag in het programma ‘Wisselwerk’. Onder begeleiding van twee energieke en kundige facilitators. Lekker praktisch, verbindend en met een vleugje humor. In één dag zetten we de basis op de rit, waarna je zelf verder kan (of onder begeleiding; wat jullie past).

Wij hebben er ontzettend veel zin in en zien er naar uit je te ontmoeten! Nieuwsgierig naar het programma? Hieronder lees je er meer over.

Thuiswerken blijft

Sommigen vinden vanuit huis werken heerlijk, anderen kunnen niet wachten tot ze weer helemaal op kantoor mogen werken. En weer een andere groep wil afwisseling tussen thuiswerken en op kantoor.

“De periode waarin we nu zitten is een uitgelezen kans om je teamsamenwerking onder de loep te nemen. Een kans om te herijken en besluiten het anders te doen. ”

Hier komt de term ‘hybride’ om de hoek. Al een tijd geen origineel woord meer. Hybride werken wordt alom genoemd en geroemd. En terecht. Wij hopen dat we in de tijd die we nu ingaan de goede elementen van de afgelopen periode voortzetten. En dat we de belemmeringen die het met zich meebracht achter ons laten. Door een nieuwe vorm van samenwerken te vinden.

“Heeft jouw team de nieuwe manier van samenwerken al omarmd?”

Is het voor jouw team al duidelijk hoe jullie dat nieuwe samenwerken vorm geven? Er is geen eensluidend antwoord op de vraag hoe die nieuwe vorm er uit ziet. Daarvoor is ieder team te verschillend, en de praktijk te weerbarstig. Wat ons betreft kan die nieuwe vorm van samenwerken – waarbij hybride werken een plek krijgt – niet los worden gezien van alle andere elementen van samenwerken. Elementen als onderlinge verbinding, de manier waarop we overleggen, doelen stellen, eigenaarschap nemen, etc.

Programma van Wisselwerk

‘Wisselwerk’ is bedoeld voor teams die de lessen van de afgelopen periode willen integreren in hun manier van samenwerken. We herijken jullie teamsamenwerking door te kijken naar jullie gezamenlijk streefbeeld. We reflecteren op wat jullie uit de samenwerking willen behouden en wat je achter je wilt laten. Het resultaat zijn nieuwe onderlinge afspraken die jullie direct na de bijeenkomst kunnen toepassen.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Verbinding: binnen het team en daarbuiten
 • Rollen en eigenaarschap
 • Energie hebben en behouden
 • Kernwaarden van het team
 • Gezamenlijke richting en doelen
 • Ontwikkeling en innovatie
 • Onderlinge communicatie en overlegstructuur
 • Online ondersteunende tools

Zo! Dat is best veel!

Ja hè? Wij vinden het belangrijk dat jullie de samenwerking bekijken vanuit alle verschillende invalshoeken. Daarom laten wij deze allemaal de revue passeren. Het kan natuurlijk dat jullie met één van deze onderwerpen uitgebreider aan de slag willen. Dat kan! Je kunt de workshop naar behoefte uitbreiden met modules die dieper ingaan op bovenstaande onderwerpen.

Resultaat

 • Het team heeft een inspirerende dag gehad, de onderlinge banden zijn versterkt en er is nieuwe energie opgedaan voor het vervolg;
 • Het team weet waar ze voor staat en hoe jullie impact maken binnen de organisatie en haar omgeving;
 • Het team heeft inzicht in de stand van zaken van de teamsamenwerking en in wat jullie willen veranderen;
 • Het team heeft concrete afspraken gemaakt over de implementatie van de afgesproken veranderingen en de eerste veranderstappen zijn al in de workshop gezet;
 • Het team heeft nieuwe vormen gevonden waarin jullie elkaar ontmoeten en informatie delen.


#hoedan Met een teamworkshop van een dag langs alle relevante onderwerpen

De teambijeenkomst duurt één dag. Voorafgaand aan die dag ontvangen alle teamleden opdrachten ter voorbereiding. Zo kunnen we op de dag zelf meteen vaart maken en de diepte in.

Ons aanbod is altijd toegespitst op jullie concrete vraag. Voordat we dus echt van start gaan, gaan we graag in gesprek met een kleine vertegenwoordiging vanuit jullie team. Zo kunnen wij jullie én de concrete vraag vast een beetje leren kennen.

Na de bijeenkomst kunnen jullie zelf aan de slag. In onze ervaring werkt het goed om een aantal weken na de teambijeenkomst weer even kort bij elkaar te komen. Wat is de afdronk van de bijeenkomst, waar staan jullie nu en wat is de eerstvolgende stap? Dat bespreken we samen 3 á 6 weken na de teambijeenkomst.

Dus:

 • Voorbespreking met een kleine vertegenwoordiging vanuit het team om het programma af te stemmen op jullie specifieke behoefte (1,5 uur)
 • Een korte online introductie met het hele team, waarin het programma en de voorbereidende opdrachten worden toegelicht (1 uur)
 • Voorbereidende opdrachten voor alle teamleden, bestaande uit een opdracht die je samen met een andere collega doet en een individuele opdracht (tijdsbesteding circa 1 uur p.p.)
 • Workshop/ teambijeenkomst, bij voorkeur live (1 dag)
 • Online evaluatie en vervolgstappen met het gehele team (1,5 á 2 uur)
 • Aanvullende modules (optioneel)

Is ‘Wisselwerk’ iets is voor jouw team? Of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Begeleiders

Wij zijn Doortje en Maartje en niet alleen onze namen passen goed bij elkaar. Doortje weet alles over teamdynamiek en onderlinge verbinding. Maartje is dan weer helemaal thuis in teamprocessen en organisatorische verbinding. We zijn beiden enthousiast en betrokken bij de vraagstukken waar wij in begeleiden. We zijn op een ontwapenende manier oprecht en integer. Dat geeft onze omgeving in ieder geval terug, en daar herkennen wij ons wel in. We fladderen én weten van doorpakken. Zo inspireren wij en zetten wij ook aan tot actie. We houden van lol én resultaat. Doortje maakt graag een wandeling om een frisse blik te kunnen houden. Maartje fietst graag door de modder. Beiden zijn wij ondernemers, vrouw, moeder….

Kenmerkend aan onze aanpak

5 elementen kenmerken onze aanpak. Dat is wel een beetje veel, maar je wilt toch ook wel weten wat je in huis haalt? Dit zijn ze:

Menselijke maat –Organisaties zijn groepen mensen die samenwerken. Menselijkheid, connectie maken, inclusiviteit; dat zijn belangrijke woorden in ons werk. Daar past  ook openheid en transparantie bij.
De basis op orde –Rust, Reinheid en Regelmaat. En Regelen:  wij regelen dat het voor elkaar komt. Wat we doen, doen we goed. Door eerst een basis te creëren ontstaat er Ruimte (hé, weer een R!) om te ontwikkelen.
Continu leren en ontwikkelen – Een ambitieuze gezamenlijke richting en met kleine stappen daar naartoe. Praktisch aan de slag: actief, participatief en door ervarend te leren. Speels en met aanstekelijk enthousiasme.
Op eigen kracht –Eigenaarschap vinden we écht belangrijk. Je hebt het stuur zelf in handen. Met jullie wijsheid en  een vleugje van onze kennis en kunde kom je dan al gauw heel ver!
Waardegedreven – Centraal staat de vraag: waar doe je het eigenlijk voor? In ons werk dragen wij ons steentje bij door écht impact te maken, jullie een flinke stap vooruit te brengen.

Extra modules

Kan je er geen genoeg van krijgen? Dat begrijpen wij natuurlijk. Je kunt het basisprogramma op ieder moment verder uitbreiden, op basis van de specifieke behoefte van het team. Zo kan je dieper ingaan op de onderwerpen uit het basisprogramma, of aanvullende onderwerpen aansnijden. Denk daarbij aan:

De onderwerpen uit het basisprogramma:Aanvullende onderwerpen:
Kernwaarden van het teamVan werkdruk naar werkplezier
Gezamenlijke richting, inhoudelijke doelen en het bereiken daarvanFysieke en mentale gezondheid
Rollen en eigenaarschapVerbindende communicatie
Verbinding: binnen het team en daarbuitenMeetings met energie: anders vergaderen
Onderlinge communicatie en overlegstructuurHet gebruik van online tools
Ontwikkeling en innovatieInnovatie, creativiteit en ontwikkeling
Energie hebben en behoudenExterne oriëntatie, klantgerichtheid en relaties
Systemische analyse en organisatieopstelling

Is ‘Wisselwerk’ iets is voor jouw team? Of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!